Heel knap
Heel erg bedankt namens alle bewoners en activiteitenbegeleiders van de Alde Steeg voor jullie prachtige optreden. De bewoners van de Bloesem hebben genoten van jullie voor het raam theater. De beide mime spelers kregen grote complimenten voor hun spel en de bewoners vroegen zich af wat voor een opleiding hier wel niet voor nodig was... het was zo knap :) De boodschap van het contact maken met andere mensen in deze tijden was duidelijk herkenbaar en er werden zelfs spreekwoorden en gezegden herkend in het contact met de hand. Er werd nog lang over na gesproken.


De realiteit op warme wijze uitgebeeld
De Theatervoorstelling werd werkelijk door alle cliënten van onze dagbesteding MOC als prettig ervaren! De realiteit waarin velen nu zitten in deze Corona tijd, wordt op een zeer warme wijze uitgebeeld. Terwijl de ene persoon in de put zit, is de andere positieve persoon er weer om hem of haar hieruit te halen. Met veel geduld kunnen we elkaar helpen. In de groep was er één die plotseling, geen aandacht meer leek te hebben … Maar plotseling hoorde ik een luide lach en dit werd vervolgd, met meerdere lachsalvo’s. Ineens leek deze cliënte de kern van het uitgebeelde verhaal te begrijpen en bleef gefascineerd toekijken tot het einde. En ikzelf ook!


Begrip voor het gemis
Vandaag konden bewoners van De Stilen naar jullie voor-het-raam-voorstelling Soelaas kijken. Er werd met bewondering, erkenning en in alle rust naar de mime voorstelling gekeken. Twee vrienden, waarvan de ene somber is door de huidige coronacrisis en de ander z’n uiterste best doet om iets te vinden dat opvrolijkt. Uiteindelijk blijkt dat liefdevolle aanraking het meest soelaas biedt voor de vriend. Een arm op je schouder, een aai over je wang. De voorstelling laat zien dat voor dat gemis begrip is. Opmerkingen die ik gehoord heb: heel mooi, heel mooi, prachtig optreden, wat begrijpen zij het goed! Bovendien was er veel ontroering en emotie te zien bij onze mensen.


Ontroerend
Door de acteurs Marleen Noordergraaf en Mirjam van Moorselaar werd een ontroerende voorstelling gegeven voor ouderen in deze moeilijke en vreemde tijd. Door het Coronavirus hebben mensen veel minder contact met elkaar of zelfs helemaal niet. Deze voorstelling draagt bij aan een vertolking van wat iemand juist in deze tijd nodig kan hebben. Een warme hand kan wonderen doen. Een zeer bijzondere, intieme raamvoorstelling. Het zag er heel mooi uit en de uitvoering was teder te noemen met een humoristisch tintje. Het is zeker een aanrader en niet alleen voor ouderen.


Geraakt
De acteurs Marleen Noordergraaf en Mirjam van Moorselaar weten op hun eigen wijze de toeschouwer te raken, zonder hen in deze bijzondere tijd ’echt’ aan te raken. Met weinig middelen, zonder geluid laten zij in hun mime-voorstelling zien wat we het meest in ons leven nodig hebben: een warm hart en een zachte troostende hand. De voorstelling laat zien dat je geen woorden nodig hebt om liefde, verbinding en troost te geven. De mimiek en lichaamstaal van beide acteurs nemen de toeschouwer mee in hun beleving. Een aanrader om te bekijken voor iedereen die ’geraakt’ wil worden en met een fijn gevoel weer naar huis wil gaan.


Ontroerend mooi
Afgelopen vrijdag werden de bewoners van De Honinghoeve getrakteerd op een wel heel bijzondere theatervoorstelling. Openblik theater bracht de voor-het-raam theatervoorstelling Soelaas. Een speciale voorstelling voor ouderen over troost. Het is een komisch en ontroerend verhaal over twee vrienden die toenadering zoeken in tijden van fysieke afstand. Uiteraard is de voorstelling volledig Coronaproof. Het was ontroerend mooi!


Ik ben diep geraakt
In deze huidige tijd is het van groot belang om de weg naar het hart te blijven vinden. Jullie hebben met Soelaas de weg gevonden. Ik ben diep geraakt. Heel mooi.


Een schot in de roos
Deze voorstelling was oprecht zo’n schot in de roos. Terugkijkend op de afgelopen en huidige Corona periode. Ontroering en toch verbinding! Waardevol! Verschillende doelgroepen, o.a. dementie, revalidatie en somatiek, hebben ieder op geheel eigen wijze van deze voorstelling genoten; de twee vrienden nadoend, inlevend in het actuele verhaal en ontroering waren zo duidelijk zichtbaar. Beste Marleen en co, heel hartelijk dank dat wij gisteren de primeur mochten beleven. Jullie hebben een hoop gebracht en hoop achtergelaten.


Echt een aanrader!
Deze voorstelling is echt aan te raden voor mensen met dementie. Ondanks de dementie zijn bewoners in staat om emoties te zien en te onderscheiden. Het daagt de bewoners uit om te volgen wat er gebeurt. Sommige bewoners begonnen zich in te leven en probeerde mee te doen of ‘adviezen’ te geven. Iedereen bleef tot het eind geboeid. Echt een aanrader!